Az Amo la Pasta Srl a Piacenzai Katolikus Egyetem Élelmiszer- és Táplálkozástudományi Intézetének kutatóinak munkája alapján született.Az eredmény egy alacsony kalóriatartalmú, vegán és gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú, növényi fehérjékben és rostokban gazdag, bio tészta. Alkalmas cukorbetegek, cöliákiások, vegánok, de sportolók és gluténérzékenyek számára is.Csak nyers olasz liszttel dolgozunk, a tésztát alacsony nyomáson bronzon keresztül extrudáljuk; ezzel elkerülhető a termék felmelegedése és az alapanyagok tulajdonságainak elvesztése a feldolgozás során. Szárítási folyamatunkat alacsony hőmérsékleten (körülbelül 30°-on) több mint 15 órán keresztül végezzük, teljes egészében Olaszországban készült.A borsó keményítőt, fehérjét, sok rostot, ásványi sókat és vitaminokat ad. Nincs hiány antioxidánsokból és egyéb hasznos molekulákból. A tonikok, vízhajtók erősítik a szervezet természetes védekezőképességét a bélrendszer egyensúlyának helyreállítására hatnak.A borsótészta, mint minden Amo la Pasta termék, nyers lisztből készül, alacsony nyomáson áthúzza a tésztát a bronzon, és több mint 15 órán keresztül szárítja, hogy az igazi Made in Italy tészta íze az asztalra kerüljön.