Sók
Az olasz konyhában az ízesítésre nem csak fűszerek, hanem különböző sófajták is használatosak. Az olasz sók általában tengeri sók, melyeket különböző módon dolgoznak fel, így különleges textúrájuk és ízviláguk van.
Az olasz sófajták kiemelkedő minőségükről és ízvilágukról ismertek, így azokat számos étterem és séf használja az ínyencségek elkészítéséhez
7
termék
1
7
7
termék
1
7
Az egyik legismertebb olasz sófajta az "Il Fiore di Cervia" vagy a "Cervia virágsó", amelyet a Cervia-sóbányákból nyernek ki. Ezt a sót természetes úton szárítják és kézzel dolgozzák fel, így a sókristályok nagyon finomak és jól oldódnak a vízben.
A másik ismert olasz sófajta az "Il Sale di Trapani" vagy a "Trapani sója", amelyet Szicíliában, Trapani városában termelnek. Ezt a sót szintén kézzel dolgozzák fel és szárítják a napsütötte tengerparton. A Trapani sója magas ásványi anyag tartalmának köszönhetően a legízletesebb és legminőségibb olasz tengeri sók közé tartozik.
Az olasz konyhában használnak még a szicíliai "Sale Marino di Nubia", a toszkán "Sale di Volterra" és a szardíniai "Sale Sardo" nevű sókat is, melyek mindegyike egyedi textúrával és ízvilággal rendelkezik.