Kakaó
A kakaópor egy finom, por állagú ételízesítő, amely kakaóbabokból készül. Az elkészítése során a kakaóbabokat fermentálják, pörkölnek, majd őrlik, hogy finom por állagúvá váljanak. A kakaópor ízletes és aromás, és számos sütemény, desszert és ital készítéséhez használható.
A kakaóporban található kémiai vegyületek közé tartozik a teobromin és a koffein, amelyek hatása hasonló a kávééhoz. Azonban a kakaóporban lévő mennyiségük általában alacsonyabb, mint a kávéban, így a kakaópor fogyasztása általában enyhe serkentő hatást fejt ki.
A kakaópor a sokoldalúsága miatt egy népszerű alapanyag az édességek és italok készítésekor. Az egyszerű forró csokoládétól a csokoládés süteményeken át egészen az étcsokoládéig számos finomságot készíthetünk belőle. A kakaópor további előnye, hogy nagyon gazdag antioxidánsokban és flavonoidokban, amelyek egészségre gyakorolt jótékony hatásaik miatt fontosak lehetnek a táplálkozásban.
3
termék
1
3
3
termék
1
3