A grillezett paprika egy nagyon hasznos alapanyag lehet a konyhában, ugyanis rengeteg módon fel lehet használni, és természetesen önmagában is fogyasztható.
Pár tipp:
Salátákhoz – vágjuk a paprikákat fel vékony csíkokra, és adjuk hozzá vegyes salátákhoz. Vagy készítsünk grillezett paprika salátát (pl kombináljuk koktél paradicsomokkal, piros hagymával, bazsalikommal – majd öntsük le 1ek bazsalikom ecettel és olívaolajjal) és öntsük le grill öntettel. A paprikát sok saláta gazdagítására is felhasználhatjuk.
Köretként – vágjuk fel csíkokra, adjunk hozzá néhány zöldfűszert (oregano, bazsalikom, menta különösen passzol hozzá), majd tálaljuk grillezett ételek mellé.
Pizza feltétnek – isteni finom klasszikus pizzákon, és egészséges pizzákon is.
Tésztákhoz – akár csíkokra, vagy kockákra vágva tészta mártásokba, de rakott tésztához is használhatjuk.
Szendvicskrémként – készítsünk egyszerű szendvicskrémet, csupán turmixszoljuk össze fokhagymával és néhány zöldfűszerrel, majd kenjük meg pirított bagettet.
Szendvicstölteléknek – nagyon passzol mediterrán típusú szendvicsekhez, pl ciabatta, pita kenyérbe töltve, különösen mozzarella, dolcelatte vagy kecskesajttal párosítva.
Levesnek – készíthetünk krémlevest is, a grillezett paprika miatt a levesnek füstölt és édesebb lesz az íze.
Salsának – a paprikákat vágjuk fel kis kockákra, adjunk hozzá apróra vágott chilit, hagymát, paradicsomot, koriandert és zöldcitrom levet. Alkalmazzuk köretként, salátaként.
Szószok, mártások – a grillezett paprikákból könnyen készíthetünk szószokat, mártásokat egyéb húsos ételekhez, de akár valami pikáns mártogatóst is.