mercatoitaliano.hu


    • facebook


    • instagram


    • tiktok





Kategóriák
mercatoitaliano.hu


    • facebook


    • instagram


    • tiktok





  • Kategóriák
    • Újdonságok
    • Akciós termékek
    • Többet olcsóbban
    • Ajándékcsomagok
    • Barbecue fűszerek és savanyúságok
    • Borok, Proseccok, Alkoholos italok
    • Ecetek
    • Előre gyártott pizzalapok, lepénykenyerek, piták
    • Édességek
    • Élesztők
    • Füszerek
    • GASTRO
    • Gabonapehely
    • Gluténmentes
    • Halak
    • Italok, üditök
    • Kakaó
    • Kávé
    • Keleti Élelmiszerek
    • Kemencék
    • Kenyér
    • Keményitők
    • Közeli lejáratú termékek
    • Laktózmentes
    • Lekvárok
    • Lisztek
    • Magvak
    • Majonéz
    • Méz
    • Morelli & Mancini tészták
    • Olivabogyók
    • Olivaolajak
    • Öntetek
    • Panettone
    • Paradicsom
    • Pástétomok, Krémek
    • Pesto , Ragu
    • Pisztácia
    • Pizzakészítés eszközei
    • Pizza Feltétek
    • Rizs
    • Sós snackek
    • Sók
    • Szarvasgombás készítmények
    • Szószok
    • Tea
    • Tészták
    • Tisztítószerek
    • TORALDO Kávék
    • Üveges finomságok
    • Zöldségkonzervek
  • Blog
  • Akciós termékek
  • Újdonságok
  • Közeli lejáratú termékek
  • Keleti ízek
  • Videók-Receptek
  • Pizzakemencék
  • Pizzakészítés eszközei
  1. Italok, üditök
  1. Italok, üditök
  2. Borok

Borok

Az olasz borok a világ egyik legkiválóbb borkínálatával büszkélkedhetnek. Az olasz borászat hosszú történetre tekint vissza, és a különböző régiókban termelt borok kifinomult ízvilágot és gazdag kulturális hagyományokat tükröznek. Az olasz borászok a hagyományos szőlőfajtákat modern technológiával és szenvedéllyel ötvözik, hogy olyan borokat hozzanak létre, amelyek minden kortyban az olasz föld és éghajlat karakterét hordozzák.
A kategóriában nincsenek termékek!
Keresés típusa
Miben keressen
Ft
Ft
A Szőlőfajták és Borok Kavalkádja: Olaszország számos szőlőfajtával büszkélkedhet, amelyek mindenféle borkészítésre alkamasak. Az éghajlati különbségek miatt a déli régiókban található szőlők édesebbek és magasabb alkoholtartalommal bírnak, míg a norvég régiók savasabb borokat termelnek, amelyek kiválóan párosíthatók az ételekkel. Északi Régiók: Piemont: A nebbiolo a királya itt, és a híres Barolo és Barbaresco borok készülnek belőle. A Barbera és a Dolcetto is népszerű itt. Veneto: Itt található a híres Valpolicella és Amarone borok, amelyek Corvina szőlőből készülnek. A Soave is ebből a régióból származik, egy szép, könnyű fehérbor. Fruili-Venezia Giulia: Kiemelkedő fehérborok készülnek itt, például a Friulano és a Pinot Grigio, valamint a világszerte elismert Tocai Friulano. Középső Régiók: Toszkána: Ez a régió híres a Chianti boráról, amelyet Sangiovese szőlőből készítenek. A Brunello di Montalcino és a Vino Nobile di Montepulciano is Toszkánából származnak, és igazi kincsek a borvilágban. Umbria: A Sagrantino di Montefalco nevű borból ismert, amely egy kis termőterületen készül. Kiváló piros bor, amely sokszor hosszú érlelésen megy keresztül. Marche: Az itteni Verdicchio fehérborok frissek és gyümölcsösek, míg a Rosso Conero és Rosso Piceno piros borok gazdagok és karakteresek. Déli Régiók: Campania: Itt található az egyik legrégebbi olasz bor, a Greco di Tufo, amely édes és virágos jegyekkel bír. Az Aglianico szőlőből készült Taurasi borok pedig a déli régió büszkeségei. Sicilia: A Nero d'Avola az itteni legismertebb piros szőlőfajta, amely sötét, gyümölcsös borokat hoz létre. A sziget északi részén található Etna-hegy környéke a Carricante nevű szőlőhöz kapcsolódik, és itt születik néhány lenyűgöző fehérbor. Puglia: Az itteni primitivo szőlőfajta közel rokona a kaliforniai zinfandelnek. Gazdag, gyümölcsös vörösborokat készítenek belőle. A Bor és a Kultúra Találkozása: Az olasz borok nem csak italok, hanem kultúrák és tradíciók kifejeződései is. Az olaszok nagyon büszkék a borukra és büszkén bemutatják az étkezések alkalmával. Az olasz borok élénk diskurzusok és barátságos összejövetelek központi elemei, és gyakran együtt járnak az olasz gasztronómiai élményekkel. A Minőség és a Terroir Egyensúlya: Az olasz borok minősége gyakran a "terroir" - a szőlőültetvény földrajzi és klimatikus környezetének egyedi jellegzetességei - és a borkészítési technikák összességétől függ. A borászok különböző borászati módszereket alkalmaznak, beleértve a hagyományos tölgyfahordós érlelést, a modern rozsdamentes acél tartályokban történő erjesztést és az édes desszertborok hagyományos aszúsítását. Záró Megjegyzés: Az olasz borok gazdagsága és változatossága egyedülálló a borvilágban. A kiváló minőségű alapanyagok, az ősi szőlőfajták és a borászok szenvedélye együttesen készítik el az olasz borokat, amelyek egyszerre hagyományosak és innovatívak. Az olasz borok minden kortyukban elhozzák az olasz föld és a szőlőültetvények egyediségét, és felkészítik az asztalra egy darabka olasz kultúrát és történelmet. Az olasz borok együtt emelik az étkezési élményt, és örök emlékezeteket kínálnak minden pohárban.
Oldaltérkép
  • Nyitóoldal
  • Termékek
  • Nyitvatartás
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Milis Faplusz kft
  • 8000 Székesfehérvár, Levendula utca 1. Q.10
  • +36203462737  

 Munkanapokon: 8:00-15:30

 

  • info@mercatoitaliano.hu

 

  • facebook

  • instagram

  • tiktok

mercatoitaliano.hu
mercatoitaliano.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu
argep.hu
simplepay_hu_v2
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • Újdonságok
  • Akciós termékek
  • Többet olcsóbban
  • Ajándékcsomagok
  • Barbecue fűszerek és savanyúságok
  • Borok, Proseccok, Alkoholos italok
  • Ecetek
  • Előre gyártott pizzalapok, lepénykenyerek, piták
  • Édességek
  • Élesztők
  • Füszerek
  • GASTRO
  • Gabonapehely
  • Gluténmentes
  • Halak
  • Italok, üditök
  • Kakaó
  • Kávé
  • Keleti Élelmiszerek
  • Kemencék
  • Kenyér
  • Keményitők
  • Közeli lejáratú termékek
  • Laktózmentes
  • Lekvárok
  • Lisztek
  • Magvak
  • Majonéz
  • Méz
  • Morelli & Mancini tészták
  • Olivabogyók
  • Olivaolajak
  • Öntetek
  • Panettone
  • Paradicsom
  • Pástétomok, Krémek
  • Pesto , Ragu
  • Pisztácia
  • Pizzakészítés eszközei
  • Pizza Feltétek
  • Rizs
  • Sós snackek
  • Sók
  • Szarvasgombás készítmények
  • Szószok
  • Tea
  • Tészták
  • Tisztítószerek
  • TORALDO Kávék
  • Üveges finomságok
  • Zöldségkonzervek
  • Blog
  • Akciós termékek
  • Újdonságok
  • Közeli lejáratú termékek
  • Keleti ízek
  • Videók-Receptek
  • Pizzakemencék
  • Pizzakészítés eszközei
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.