mercatoitaliano.hu


    • facebook


    • instagram


    • tiktok





Kategóriák
mercatoitaliano.hu


    • facebook


    • instagram


    • tiktok





  • Kategóriák
    • Újdonságok
    • Akciós termékek
    • Többet olcsóbban
    • Ajándékcsomagok
    • Barbecue fűszerek és savanyúságok
    • Borok, Proseccok, Alkoholos italok
    • Ecetek
    • Előre gyártott pizzalapok, lepénykenyerek, piták
    • Édességek
    • Élesztők
    • Füszerek
    • GASTRO
    • Gabonapehely
    • Gluténmentes
    • Halak
    • Italok, üditök
    • Kakaó
    • Kávé
    • Keleti Élelmiszerek
    • Kemencék
    • Kenyér
    • Keményitők
    • Közeli lejáratú termékek
    • Laktózmentes
    • Lekvárok
    • Lisztek
    • Magvak
    • Majonéz
    • Méz
    • Morelli & Mancini tészták
    • Olivabogyók
    • Olivaolajak
    • Öntetek
    • Panettone
    • Paradicsom
    • Pástétomok, Krémek
    • Pesto , Ragu
    • Pisztácia
    • Pizzakészítés eszközei
    • Pizza Feltétek
    • Rizs
    • Sós snackek
    • Sók
    • Szarvasgombás készítmények
    • Szószok
    • Tea
    • Tészták
    • Tisztítószerek
    • TORALDO Kávék
    • Üveges finomságok
    • Zöldségkonzervek
  • Blog
  • Akciós termékek
  • Újdonságok
  • Közeli lejáratú termékek
  • Keleti ízek
  • Videók-Receptek
  • Pizzakemencék
  • Pizzakészítés eszközei
  1. Lekvárok

Lekvárok

A lekvár egy olyan édesség, amely gyümölcsből, cukorból és vízből készül. Az elkészítése során a gyümölcsöt összekeverik a cukorral és a vízzel, majd lassú tűzön főzik, amíg a gyümölcs fel nem törik, és az ízek össze nem keverednek. Az így elkészített lekvárt üvegekbe töltik és lezárják, hogy hosszabb ideig eltartható legyen. A lekvárok számos gyümölcsből készülhetnek, például a szilvából, a málnából, a eperből, az áfonyából, a narancsból és a citromból is. A lekvárok tartósítása általában a cukor és a hőkezelés révén történik. A lekvár sokoldalú édesség, amelyet reggelire, uzsonnára, vagy akár desszertként is fogyaszthatunk. Az egyszerű kenyéren kívül, palacsintára, piskótára, kekszekre, muffinokra is kenhetjük, vagy akár tejre öntve is élvezhetjük. A lekvárok magas cukortartalma miatt magas kalóriatartalmúak, ezért mértékkel kell fogyasztani őket. Azonban a gyümölcsben található vitaminok és antioxidánsok miatt tápláló édességek lehetnek, amelyek a megfelelő mennyiségben részei lehetnek az egészséges étrendnek.
30 termék
Agrisicilia Vérnarancs lekvár, 430 g

Agrisicilia Vérnarancs lekvár, 430 g

cikkód 2
:
228161
2 211 Ft
Agrisicilia citromos lekvár,430g

Agrisicilia citromos lekvár,430g

cikkód 2
:
228159
2 211 Ft
Zuegg narancslekvár,330g

Zuegg narancslekvár,330g

cikkód 2
:
114849
1 704 Ft
Zuegg  sárgabarackos lekvár, 700 gr

Zuegg sárgabarackos lekvár, 700 gr

cikkód 2
:
16836
2 380 Ft
Della Nonna fügelekvár, 430g

Della Nonna fügelekvár, 430g

cikkód 2
:
161984
2 126 Ft
La Antico Casale füge-szőllő-diólekvár 320g

La Antico Casale füge-szőllő-diólekvár 320g

cikkód 2
:
212070
1 737 Ft
Vis fügelekvár, 340g

Vis fügelekvár, 340g

cikkód 2
:
270991
2 380 Ft
Zuegg erdei gyümölcsös lekvár, 320g

Zuegg erdei gyümölcsös lekvár, 320g

1 991 Ft
Zuegg Füge lekvár, 330g

Zuegg Füge lekvár, 330g

Zuegg Szederlekvár, 320g

Zuegg Szederlekvár, 320g

1 991 Ft
Zuegg Szilvalekvár, 320g

Zuegg Szilvalekvár, 320g

1 704 Ft
Prima Frutta extra erdei gyümölcs lekvár, 340g

Prima Frutta extra erdei gyümölcs lekvár, 340g

1 619 Ft
 
30 termék
Az olasz lekvárok, ünnepek és ízek világa összefonódik az olasz kultúra gazdagságával és hagyományaival. Az olasz konyha híres a minőségi alapanyagokról és az elképesztő ízekről, és az ünnepek alkalmával ezek az ízek még különlegesebbek és gazdagabbak. Ebben a cikkben részletesen bemutatom az olasz lekvárok világát, hogyan játszanak szerepet az ünnepeken, és milyen izgalmas ízeket kínálnak. Olasz Lekvárok: Az Ízek Eredete Az olasz lekvárok hagyományosan a friss gyümölcsökből készülnek, és kiváló minőségű hozzávalók alkotják alapjukat. Az olaszok nagy hangsúlyt fektetnek a szezonális gyümölcsök kihasználására, így a lekvárok gyakran időzítettek az évszakokhoz. Az alapanyagok minősége és a hagyományos receptek betartása kulcsfontosságú a finom és autentikus olasz lekvárok elkészítésében. Néhány népszerű olasz lekvár: 1. Arancello - Narancslé lekvár: Az Arancello egy narancslé alapú lekvár, amely édes és friss ízvilággal rendelkezik. A narancsokat édesítik, és kiválóan alkalmas reggelikhez, péksüteményekhez és desszertekhez. 2. Limoncello - Citrom lekvár: A Limoncello egy citromlekvár, amely kellemesen savanykás és frissítő ízt kölcsönöz az ételeknek. Az olasz limoncello likőr inspirálta ezt a lekvárt, és kiválóan alkalmas sütikhez és teasüteményekhez. 3. Fragolino - Eper lekvár: Az olasz eperlekvár, vagy Fragolino, gyakran készül friss eperből. Az eper íze édes és aromás, és kiválóan passzol a pirítósra vagy édességekhez. 4. Amarene - Meggy lekvár: Az Amarene egy meggy lekvár, amely enyhén fanyar és édes ízű. A meggyeket cukorral főzik, és sokféle desszert kiegészítőjeként használják. Ünnepek és Lekvárok: Az olasz ünnepek és az olasz lekvárok szorosan összefonódnak. Az ünnepek alkalmával az olaszok hagyományosan elkészítik az otthon készített lekvárokat, amelyek ajándékba is kerülhetnek a családtagok és barátok számára. Ezek a lekvárok nemcsak az ünnepi asztalon találnak helyet, hanem kedvelt ajándékok is lehetnek. Néhány ünnep és azokhoz kapcsolódó lekvárok: 1. Karácsony (Natale): Az olasz karácsony különleges alkalom, és a lekvárok is részét képezhetik az ünneplésnek. Az olaszok gyakran elkészítik a Panettone nevű hagyományos karácsonyi kalácsot, amelyet lekvárral tölthetnek meg, például eperlekvárral vagy meggyel. 2. Húsvét (Pasqua): Az olasz húsvéti édességek között találhatók olyanok, mint a Colomba di Pasqua (húsvéti galamb), amelyet gyakran lekvárral és mandulával töltöttek meg. Az eper- vagy citromlekvár kiválóan passzol a húsvéti édességekhez. 3. Névnapok (Onomastico): Az olaszok gyakran ünneplik a névnapjaikat, és ilyenkor lekváros süteményeket készítenek. Az eperlekvár és a citromlekvár népszerű töltelék lehet a névnapi süteményeken. Lekvárok és Az Ételek Kreatív Felhasználása: Az olasz lekvárok sokféle étel kreatív felhasználására alkalmasak. Nemcsak péksüteményeket és desszerteket gazdagítanak, hanem az ételek és italok különleges ízét is feldobják. 1. Ételekhez Való Felhasználás: Az olasz lekvárok remekül illenek sajtokhoz és pörkölt húsokhoz is. Például egy kevés narancslekvár vagy meggy lekvár lehet az ideális kísérő egy sajttálon vagy húsételeken. 2. Italokhoz Való Felhasználás: Az olasz lekvárokat gyakran használják koktélok vagy italok készítéséhez. A citromlekvárt például hozzáadhatják egy citromlé alapú koktélhoz, amely kellemesen fanyar és frissítő. Az Olasz Lekvárok Készítése Otthon: Az olasz lekvárok készítése otthoni projekt lehet, amely során az olasz hagyományok és ízek megismerése is része lehet az élménynek. Az otthon készített lekvárok lehetőséget adnak az egyedi ízek kísérletezésére, és a szezonális gyümölcsök kihasználására. Az otthoni lekvárok elkészítése során érdemes figyelni a friss és minőségi alapanyagokra, valamint az autentikus receptekre. A lekvárok tartósítására is oda kell figyelni, hogy hosszú ideig élvezhessük az ízüket. Záró Gondolatok: Az olasz lekvárok gazdagok ízben és hagyományban egyaránt. Az olasz ünnepek során az otthon készített lekvárok fontos szerepet játszanak az asztalon, és az ajándékozásban is. Az olasz lekvárok kiválóan kiegészítik az ételeket és italokat, és egyediségük révén egy kis részletét adják az olasz kultúrának és ízvilágnak. Az olasz lekvárok íze és illata az ünnepek és a mindennapok örömeit idézik meg, és az olasz gasztronómia gazdagságát hozzák el hozzánk.
Oldaltérkép
  • Nyitóoldal
  • Termékek
  • Nyitvatartás
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Milis Faplusz kft
  • 8000 Székesfehérvár, Levendula utca 1. Q.10
  • +36203462737  

 Munkanapokon: 8:00-15:30

 

  • info@mercatoitaliano.hu

 

  • facebook

  • instagram

  • tiktok

mercatoitaliano.hu
mercatoitaliano.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu
argep.hu
simplepay_hu_v2
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • Újdonságok
  • Akciós termékek
  • Többet olcsóbban
  • Ajándékcsomagok
  • Barbecue fűszerek és savanyúságok
  • Borok, Proseccok, Alkoholos italok
  • Ecetek
  • Előre gyártott pizzalapok, lepénykenyerek, piták
  • Édességek
  • Élesztők
  • Füszerek
  • GASTRO
  • Gabonapehely
  • Gluténmentes
  • Halak
  • Italok, üditök
  • Kakaó
  • Kávé
  • Keleti Élelmiszerek
  • Kemencék
  • Kenyér
  • Keményitők
  • Közeli lejáratú termékek
  • Laktózmentes
  • Lekvárok
  • Lisztek
  • Magvak
  • Majonéz
  • Méz
  • Morelli & Mancini tészták
  • Olivabogyók
  • Olivaolajak
  • Öntetek
  • Panettone
  • Paradicsom
  • Pástétomok, Krémek
  • Pesto , Ragu
  • Pisztácia
  • Pizzakészítés eszközei
  • Pizza Feltétek
  • Rizs
  • Sós snackek
  • Sók
  • Szarvasgombás készítmények
  • Szószok
  • Tea
  • Tészták
  • Tisztítószerek
  • TORALDO Kávék
  • Üveges finomságok
  • Zöldségkonzervek
  • Blog
  • Akciós termékek
  • Újdonságok
  • Közeli lejáratú termékek
  • Keleti ízek
  • Videók-Receptek
  • Pizzakemencék
  • Pizzakészítés eszközei
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.